Datum: 
zaterdag 3 maart 2018, 20.00 uur

Deze voorstelling is uitverkocht, je kan je wel nog op de wachtlijst laten plaatsen. 

 

Wikipedia: Wanneer de nachtelijke temperatuur op klomphoogte (10 cm hoogte) boven kort geknipt gras tot onder het vriespunt daalt, staat dat bekend als vorst aan de grond of nachtvorst.

 

In hun tweede voorstelling Nachtvorst gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkemanskroegen. De stilte van het sterrenkijken en het bonken van de stroboscopen.

 

Of hoe een zeskoppig orkest na een zaalshow de nacht induikt en het succes of de afgang verteert. Die Verdammte Spielerei schotelt u voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt. Stefaan is met graagte de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren, met hier en daar een klein glanzend dwaallicht op zijn pad.

 

Muzikaal ondersteunde droefenis en zwaar filosofische dronkenmanspraat op de tonen van JSB, WAM en DK (*).

 

“Heerlijk absurde muzikale humor”

 

met: Stefaan De Winter (spel en zang), Roeland Vanhoorne (sopraansax, klarinet), Pieterjan Vandaele (altsax), Bjorn Verschoore (tenorsax), Thomas Van Gelder (baritonsax, dwarsfluit), Ruben Cooman (percussie)

 

€17 /€15 (-26/+60)

 

* JSB: Johan Sebastian Bach

* WAM: Wolfgang Amadeus Mozart

* DK: Dikke Kenny