Datum: 
dinsdag 11 juli 2017, 13.30 uur
Locatie: 
Markt Zottegem en Dekenale Kerk

 

11 juli-viering

Vlaanderen feest! En Zottegem viert mee.

Met een officieel luik, maar ook met een volledig muzikaal programma. Voor jong en oud, maar vooral helemaal gratis. En dat alles op en rond de Markt van Zottegem en de Dekenale Kerk, op dinsdag 11 juli ’17.

 

13u30: Beiaardconcert, Markt Zottegem

Paul Hoste is organist van de Genste Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem. Hij brengt op 11 juli werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en variaties op 18de eeuwse kamermuziek. Iedereen is welkom aan de toren van de Dekenale Kerk.

 

15uur: koorconcerten in de Dekenale Kerk, Markt Zottegem

Het Zottegems liefhebberskoor Crescendo zingt het muzikaal programma in. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit het klassieke koorrepertoire uit de polyfonie, renaissance en romantiek. Aansluitend zingt koor Aquarius uit Gent. Aquarius is een 24-koppig, professioneel kamerkoor voor hedendaagse muziek dat op korte tijd internationale weerklank verwierf. Ze willen vooral het 20ste-eeuwse vocale repertoire laten horen, gemengd met gekende en bekende muziek.

 

19uur: Niels Destadsbader

Moeten we Niels Destadsbader nog voorstellen?

Singles Hey Pa, Vandaag en Speeltijd konden alvast rekenen op heel wat airplay. Zijn debuutalbum Speeltijd haalde slechts twee maanden na de release platina (meer dan 20000 verkochte stuks!) én hij sleepte tevens een MIA in de wacht, naast een aantal andere bekroningen.

Niels Destadsbader is ook een uitstekend presentator. Is er wifi in Tahiti?, Ligt er flan op de Mont Blanc? en De Wensboom en The Band zijn druk bekeken programma’s op VTM.

Live brengt Niels Destadsbader met zijn band songs uit Speeltijd en verrast hij met aangename covers van persoonlijke helden.

 

21uur: Andy Sergeant & band

Andy Sergeant is leerkracht aan de SAMWD Zottegem. Na jaren songwriter, pianist en backing vocal te zijn van oa Niels Destadsbader en Free Souffriau bracht Andy in 2014 zijn debuutalbum 'What I Want' uit, met 13 zelfgeschreven popsongs. Samen met zijn 6-koppige live band zet Andy 90 minuten de markt van Zottegem in vuur en vlam. Robbie Williams, Jessie J, LMFAO, ... maar ook Stevie Wonder en Michael Jackson, ze brengen hun grootste hits voor je mee. Ze selecteerden een setlist vol meezingers die stuk voor stuk de temperatuur zullen doen stijgen. En uiteraard brengt Andy tijdens deze set ook enkele eigen nummers (werk uit zijn album en nieuw materiaal). Een absolute aanrader dus!