Datum: 
zondag 24 september 2017, 10.00 uur

 

Kom op zondag 24 september 2017 mee genieten van de autovrije straten in de Kastanjelaan, Godveerdegemstraat, Léonce Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Zavel en Heldenlaan ter gelegenheid van Zottegems eerste Autovrije Zondag. We maken er meteen een groot volksfeest van!

We organiseren ‘autovrije zondag’ in de eerste plaats om bewoners te laten ervaren welke ruimte er in een autoluwere stad vrijkomt. Dat deze organisatie ook een effect zal hebben op de luchtkwaliteit omwille van de verminderde concentraties van fijn stof en roet is mooi meegenomen en zet het belang van dit initiatief extra kracht bij.

U kan die dag kennis maken met heel wat alternatieven voor de auto, waarmee u van de parking van de Bevegemse Vijvers naar het centrum kan gaan: caféfiets, segways, hooverboards, steps, …

Op de Markt kan u onder deskundige begeleiding een hindernissenparcours rijden met enkele alternatieve voertuigen.

De Heldenlaan wordt dan weer voorbehouden voor ‘De autorenbaan’, een straattheaterproject waarbij jong en oud zich kan uitleven in een échte zeepkistenrace.

Maar vooral, geven we die dag koning auto even vrijaf en geven de straat terug aan de mensen. Om het jeugdsentiment van ‘op straat spelen’ opnieuw te beleven, nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan onze wereldrecordpoging voor de langste krijttekening ter wereld.

Start, info en inschrijving aan de ingang van het stedelijk sportstadion.

En tot slot kan u op het Stationsplein ook terecht bij het Fietspunt om gratis uw fiets te laten labelen die dag.