ID#3: Open oproep, schrijf je nu in!

Net als twee jaar geleden zetten Sint-Lievens-Houtem, Herzele en Zottegem opnieuw hun schouders onder een gezamenlijk kunstenproject in het kader van de Week van de Amateurkunsten. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de derde editie van ID. ID impliceert zowel ‘idee’ als ‘identiteit’ en wil kunstenaars die goede ideeën heel persoonlijk en creatief weten te vertalen een forum geven.

Het thema van deze editie is KUNST BUITEN, het koepelthema van de WAK. Anders dan vorige edities verwachten we dat de getoonde werken hiermee een duidelijke link hebben. Het kan gaan over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst of je kunst binnenste buiten draaien. Maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving (‘Weg met kunst?’). En je kunt altijd buiten de lijntjes kleuren...

Tijdens 3 afzonderlijke jurymomenten in de drie deelnemende gemeentes, krijgt iedereen die 14 jaar of ouder is de kans om in 10 minuten tijd maximum 3 eigen kunstwerken voor te stellen aan een 3-koppige, professionele jury. Deze jurymomenten zullen doorgaan in de week van 26 maart.

De jury geeft feedback aan de deelnemers en weerhoudt van elke deelnemer minstens 1 werk voor een overzichtstentoonstelling die zal lopen van 20-04 t/m 04-05-2018. De favoriete werken van de jury krijgen een centrale plaats op deze tentoonstelling en de winnaar van de juryprijs ontvangt tijdens een afsluitend evenement een geldprijs van €1000. Tijdens de tentoonstelling kiest het publiek haar eigen favoriete werken. De winnaar van de publieksprijs wint een waardebon van € 200 geschonken.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit kunstenproject, schrijf je dan hier in of bel of mail ons tot en met 12 maart 2018. Maar wacht zeker niet te lang, want enkel de 100 eerste inschrijvingen worden weerhouden.

Meer info kan je terugvinden op http://www.kunst-id.be/.

 

INSPIRATIE?

Om inspiratie op te doen kun je foto's van de Pastorie bekijken (Sint-Mauritsplein 9 in Ressegem). Laat je inspireren door de binnenruimtes en ontdek de mooie tuin Op deze pagina vind je ook foto’s van de Pastorie.