Datum: 
woensdag 11 juli 2018, 13.30 uur
11 juli-viering Vlaanderen feest! En Zottegem viert mee. Na het succes van vorig jaar trakteert de stad opnieuw op een aantal optredens.  Een volledig muzikaal programma. Voor jong en oud, maar vooral helemaal gratis. En dat alles op en rond de Markt van Zottegem en de Dekenale Kerk, op woensdag 11 juli ’18. 
 
Binnen de timing van dit programma houden we rekening met het WK Voetbal, en rekenen we erop dat de Rode Duivels om 20 uur hun halve finale spelen. Halen ze het net niet, dan kunnen de uren nog aangepast worden. Check daarvoor onze website www.cczoetegem.be. 
 
13.30 uur: Beiaardconcert, Markt Paul Hoste is organist van de Genste Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem. Hij brengt op 11 juli werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en variaties op 18de eeuwse kamermuziek. Iedereen is welkom aan de toren van de Dekenale Kerk. 
 
15 uur: Concert koor Crescendo,  dekenale kerk, Markt  Het Zottegems liefhebberskoor Crescendo zingt het muzikaal programma in. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit het klassieke koorrepertoire uit de polyfonie, renaissance en romantiek. Aansluitend  
 
16 uur: concert Capriola di Gioia, dekenale kerk, Markt  Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richtten klavecinistorganist Bart Naessens en zijn vrouw Amaryllis Dieltiens (sopraan) in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op voor kleinschalige, intense uitvoeringen van aangrijpende, maar vaak vergeten muziek uit de 17de en 18de eeuw. 
 
18.30 uur: Guido Belcanto & groep, Markt  Reeds drie decennia lang vaart Guido Belcanto, de eigenzinnige zanger, zijn eigen koers, wars van alle modes en trends, stroomopwaarts en zonder compromissen. Belcanto is een genre apart, een stroming op zich. Men noemt hem de populairste volkszanger van Vlaanderen. Terecht, want Guido staat op het toppunt van zijn roem en werkt harder dan ooit tevoren. Hij doet opnieuw beroep op zijn fantastische muzikanten waarmee hij het publiek in verrukking brengt en van verbazing omver blaast. +foto11juli1 
 
22.15 uur: Slagerij Vanderstukken, Markt  
Neem honderd gram smartlappen, vier sneden levensliedjes en twee stuks van het betere Nederlandstalige lied. Dit alles voor u bereid door Roel Vanderstukken. Roel en zijn bende brengen u een show waar iedereen elk nummer kent en kan meezingen, doorspekt met humor maar steeds met het nodige respect voor zijn oorsprong. Welkom bij Slagerij Vanderstukken!