CC Zoetegem is fier jullie het nieuwe aanbod voor scholen aan te bieden. In het komende seizoen willen we de jongeren opnieuw een unieke film en theaterervaring bezorgen in klasverband.

Hier vindt u meer tekst en uitleg bij de verschillende voorstellingen die wij voor jullie uitkozen. Wij proberen hierbij steeds rekening te houden met de feedback van de verschillende scholen uit Zottegem en het aanbod jeugdtheater en film in Vlaanderen.

Naast dit aanbod nodigen wij de leerlingen van het secundair onderwijs ook graag uit naar onze avondvoorstellingen. Wij merken dat scholen het waardevol vinden dat leerlingen ook ‘s avonds een bezoek brengen aan het cultuurcentrum. Jongeren genieten hiervoor een korting van €2 per ticket. Vanaf tien personen genieten groepen een korting van €3 per ticket, indien voorzien.

Maar er is meer: we bundelen de belangrijkste cultuurpartners uit Zottegem. Samen bieden wij je ons aanbod voor scholen aan.

Wij hopen u met ons aanbod te kunnen overtuigen. Aarzel niet ons te contacteren met eender welke vraag of suggestie.
Tot in CC Zoetegem!

Schoolprogramma CC Zoetegem 2017-2018

Kleuteronderwijs
1ste, 2de & 3de kleuterklas
RINTJE

Basisonderwijs
1ste en 2de leerjaar
MINUSCULE
(ook geschikt voor 3de & 4de leerjaar)

3de en 4de leerjaar
GRUWELIJKE RIJMEN
&
MIJN NAAM IS COURGETTE
(ook geschikt voor 5de & 6de leerjaar)

5de en 6de leerjaar
CLOUDBOY
(ook geschikt voor 4de leerjaar)

Secundair onderwijs
1ste en 2de secundair
TSCHICK
(ook geschikt voor: 3de & 4de secundair)

3de en 4de secundair
DEMAIN TOUT COMMENCE
(ook geschikt voor: 1ste, 2de, 5de & 6de secundair)

5de en 6de secundair
DUNKIRK

Downloads

Inschrijven
Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier
Gelieve ons uw inschrijving te bezorgen op:
CC Zoetegem, Hospitaalstraat 18, 9620 Zottegem
cultuurcentrum@zottegem.be
09 364 64 56

De inschrijvingen worden in volgorde van ontvangst behandeld. Voor het toewijzen van een datum en uur wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw voorkeur. Indien een voorstelling reeds uitverkocht is, wordt samen met de school naar een alternatief gezocht. Hou bij reservatie rekening met sportdagen, pedagogische studiedagen en andere activiteiten!

Na afsluiting van de inschrijvingen, krijgt u van ons een formulier met een overzicht van uw inschrijvingen. U controleert of de datum, het uur en het aantal leerlingen juist is. Na ontvangst van uw ondertekende bevestiging, is de inschrijving definitief.
 

Annulering
Bij annulering na definitieve inschrijving meer dan een maand voor de voorstelling, wordt 50% van het factuurbedrag aangerekend. Gebeurt de annulering minder dan een maand voor de voorstelling, dan moet het volledige  factuurbedrag worden betaald.

CC Zoetegem houdt zicht het recht voor om in bepaalde omstandigheden (vb. ziekte van een acteur) de voorstelling te annuleren.
Eventuele reeds gemaakte onkosten kunnen niet op het cultuurcentrum verhaald worden.
 

Betaling
U hoeft geen geld mee te brengen naar het cultuurcentrum. De betaling gebeurt achteraf via factuur die naar de school gestuurd wordt. Alleen de aanwezige leerlingen worden aangerekend (met een maximum afwijking van 15%, meer afwezigen worden aangerekend). Begeleidende leerkrachten wonen de voorstelling gratis bij.

Een leerkracht meldt bij aankomst in het cultuurcentrum het aantal leerlingen (1 school = 1 aantal)!
 

Praktische verloop
De voorstellingen beginnen stipt. We verwachten de schoolgroepen 15 minuten vóór het aanvangsuur. Zit u vast in het verkeer of heeft u pech onderweg, verwittig dan onmiddellijk het cultuurcentrum. Als een voorstelling later start dan voorzien, gebeurt dat buiten onze wil en excuseren wij ons hiervoor tegenover de andere schoolgroepen en artiesten.

Zie erop toe dat snoep, kauwgom en andere eetwaren niet toegelaten worden in de theaterzaal.

Wij rekenen er op dat leerkrachten het rustige verloop van de voorstelling helpen verzekeren.

Leerlingen volgen de voorstelling of film met meer aandacht wanneer begeleiders individueel tussen de leerlingen plaatsnemen.

Duur van de voorstellingen:  de in de brochure aangekondigde duur van de voorstelling is slechts een geschatte duur, een indicatie. Sommige voorstellingen zijn namelijk nog in de maak of variëren van duur naargelang de interactie met het publiek.

Gsm’s moeten volledig uitgeschakeld worden
Foto’s nemen of filmen tijdens de voorstelling is niet toegelaten
 

Lesmap
Bij theater en film wordt telkens een lesmap voorzien. Deze wordt u aangeboden per mail ongeveer één maand voor de voorstelling. We rekenen erop dat de lesmappen in de scholen onder alle betrokken leerkrachten worden verspreid. We merken immers dat de leerlingen de voorstelling of film met meer enthousiasme bijwonen wanneer deze is ingeleid. U vindt de lesmap ook terug op de detailpagina van de voorstelling.
 

Evaluatie en feedback
Laat ons jouw mening over de voorstelling kennen. Na de voorstelling ontvangt de school een evaluatieformulier per mail. Wij stellen het op prijs als u dit na afloop ingevuld aan ons terugbezorgt. U kan het formulier ook downloaden van onze website en ons digitaal terugsturen.

Of kom een praatje maken na afloop. Wat vinden de leerlingen er zelf van? Hun reacties (verslagjes, tekeningen, knutselwerkjes) zijn zeer welkom.

Leerkrachten kunnen (programma-)suggesties overmaken aan de programmator van CC Zoetegem.
 

Overlegplatform Cultuur-Onderwijs
Het scholenoverleg is een ontmoetings- en overlegmoment tussen de Zottegemse scholen en CC Zoetegem. Het wordt twee keer per jaar georganiseerd: in december-januari en in mei-juni. We hopen dat er minstens één afgevaardigde van uw school aanwezig kan zijn op het scholenoverleg.

DynamoOPWEG

Gratis met De Lijn naar CC Zoetegem? CC Zoetegem is een culturele bestemming binnen het subsidieprogramma dynamoOPWEG. Als je ons een bezoek wil brengen met je klas, kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn. Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram, volgens de vaste dienstregeling, tijdens de daluren en met maximum 30 personen. 

 

Hoe werkt het? Registreer je op www.cultuurkuur.be en ga op zoek naar de pagina van je school. Je kan nu online een vervoersbewijs aanvragen en meteen downloaden. Meer informatie www.cultuurkuur.be/dynamo

 

Meer informatie

Voor meer informatie, inhoudelijk en praktisch, kan u altijd terecht in
Cultuurcentrum Zoetegem, telefonisch (09 364 64 56), via mail (cultuurcentrum@zottegem.be)