PROGRAMMA VOOR SCHOLEN 23-24

Inschrijven voor onze voorstellingen kan vanaf heden...

Welkom op de pagina voor schoolvoorstellingen van CC Zoetegem. 

Reserveren voor de theatervoorstellingen kan vanaf maandag 30 mei via het inschrijvingsformulier.

Net als de voorbije jaren hebben we een gevarieerd, aantrekkelijk en waardevol programma samengesteld voor klein, minder klein en (bijna) groot. Dit programma is het resultaat van een goede prospectie, een intensief overlegproces en de inzet van enkele programmatoren want we blijven inzetten op straffe en kwalitatieve voorstellingen.

Hieronder kan je de theater- en filmvoorstellingen vinden voor het komende schooljaar.

We hopen dat dit aanbod jullie verleidt, de aandacht trekt, jullie nieuwsgierig maakt en vooral … goesting doet krijgen. Wij hopen dat jullie binnen de leerplannen en eindtermen (en misschien ook wel eens daarbuiten) prachtige voorstellingen vinden die de kinderen en jongeren verrijken en hun verbeeldingskracht en vermogen tot verwondering aanscherpen.

We hopen hen met ons aanbod een positieve cultuurervaring aan te bieden die nog wat langer zal blijven nazinderen… en hen ‘goesting’ doet krijgen om later zelfstandig te kiezen voor het proeven van diverse vormen van cultuurbeleving. Wij kunnen hen daar samen bij helpen. Heb je vragen? We zijn steeds bereid te helpen! Het ganse team is aanspreekbaar voor en na de voorstelling. Uiteraard kan je ons ook steeds bellen, mailen of langskomen.

Veel plezier met het selecteren en bijwonen van onze culturele en educatieve activiteiten voor scholen.

Team CC Zoetegem 

Schoolprogramma CC Zoetegem 2023-2024

THEATER

Kleuteronderwijs - Theater (€5)

Basisonderwijs- Theater (€6)

Secundair onderwijs Theater (€7)

FILM

We prikten op voorhand geen data voor de schoolfilms. We verzamelen de geïnteresseerden en contacteren hen om samen (afhankelijk van de maatregelen) een datum te zoeken. Je schrijft je klas/school dus in voor bepaalde films en samen zoeken we een geschikte datum.

Film is voor jongeren een toegankelijke manier om van het culturele aanbod te proeven. Scholen krijgen er meteen een gratis educatieve bundel voor in de klas bovenop (indien beschikbaar).

Filmkijken past in het ruime kader van de eindterm mediawijsheid in het onderwijs; film kan beroeren, intrigeren en visueel informeren. We laten leerlingen proeven van zeer recente, kwalitatieve en vaak bekroonde filmparels.

We voorzien (indien beschikbaar) een kant- en klare lesmap voor leerkrachten zodat u zelf in de klas aan de slag kan met een interessante nabespreking.

Klik op de film voor meer informatie

Kleuteronderwijs (€3)

Basisonderwijs (€3)

Secundair onderwijs (€4)

 
AVONDGASTEN

Vrije voorstellingen voor 16+

 

CC Zoetegem wil met AVONDGASTEN jongeren prikkelen om in hun vrije tijd aan cultuurbeleving te doen. Leerlingen van de derde graad secundair nodigen we graag uit als onze AVONDGASTEN.

Gestimuleerd door een enthousiaste leerkracht, zijn ze in hun vrije tijd welkom om te proeven van voorstellingen of concerten uit ons vrije (avond)aanbod.

CC Zoetegem selecteerde een aantal voorstellingen waarvoor je slechts €8 betaald als AVONDGAST.

Per Avondgastenreservatie is er een vrijkaart voorzien voor de leerkracht/begeleider.

Alle info over deze voorstellingen vindt u op deze website www.cczoetegem.be. Reserveren kan via lieven.vandevoorde@zottegem.be of 09 364 69 33.

Voor meer info over AVONDGASTEN, contacteer ons gerust!

Onderstaande voorstellingen zitten in het aanbod avondgasten

VR 6/10                Piv Huvluv – Zoiets verzin je niet!

DO 23/11              Peter De Graef – Henry

VR 1/12                 School Is Cool – Whisper on the Wind

WO 24/1                Klub Kilim – De Abrikozenboom

VR 3/5                   Leue - Loos

Downloads

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier
Gelieve ons uw inschrijving te bezorgen op:
CC Zoetegem, Hospitaalstraat 18, 9620 Zottegem
lieven.vandevoorde@zottegem.be
09 364 64 56

De inschrijvingen worden in volgorde van ontvangst behandeld. Voor het toewijzen van een datum en uur wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur. Indien een voorstelling reeds uitverkocht is, wordt samen met de school naar een alternatief gezocht. Hou bij reservatie rekening met sportdagen, pedagogische studiedagen en andere activiteiten!

Na afsluiting van de inschrijvingen, krijg je van ons een formulier met een overzicht van uw inschrijvingen. Controleer of de datum, het uur en het aantal leerlingen juist is. Na ontvangst van je ondertekende bevestiging, is de inschrijving definitief.

Annulering (nvt tijdens Coronamaatregelen)
Bij annulering na definitieve inschrijving meer dan een maand voor de voorstelling, wordt 50% van het factuurbedrag aangerekend. Gebeurt de annulering minder dan een maand voor de voorstelling, dan moet het volledige  factuurbedrag worden betaald.

CC Zoetegem houdt zicht het recht voor om in bepaalde omstandigheden (bvb. ziekte van een acteur) de voorstelling te annuleren.
Eventuele reeds gemaakte onkosten kunnen niet op het cultuurcentrum verhaald worden.

Betaling
Je hoeft geen geld mee te brengen naar het cultuurcentrum. De betaling gebeurt achteraf via factuur die naar de school gestuurd wordt. Alleen de aanwezige leerlingen worden aangerekend (met een maximum afwijking van 15%, meer afwezigen worden aangerekend). Begeleidende leerkrachten wonen de voorstelling gratis bij.

Een leerkracht meldt bij aankomst in het cultuurcentrum het aantal leerlingen (1 school = 1 aantal)!

Praktische verloop
De voorstellingen beginnen stipt. We verwachten de schoolgroepen 15 minuten vóór het aanvangsuur. Zit je vast in het verkeer of heb je pech onderweg, verwittig dan onmiddellijk het cultuurcentrum. Als een voorstelling later start dan voorzien, gebeurt dat buiten onze wil en excuseren wij ons hiervoor tegenover de andere schoolgroepen en artiesten.

Zie erop toe dat snoep, kauwgom en andere eetwaren niet toegelaten zijn in de theaterzaal.

We rekenen er op dat leerkrachten het rustige verloop van de voorstelling helpen verzekeren.

Leerlingen volgen de voorstelling of film met meer aandacht wanneer begeleiders individueel tussen de leerlingen plaatsnemen.

Duur van de voorstellingen: de in de brochure aangekondigde duur van de voorstelling is slechts een geschatte duur, een indicatie. Sommige voorstellingen zijn namelijk nog in de maak of variëren van duur naargelang de interactie met het publiek.

Gsm’s moeten volledig uitgeschakeld worden
Foto’s nemen of filmen tijdens de voorstelling is niet toegelaten

Lesmap
Bij theater en film wordt telkens een lesmap voorzien. Deze wordt je aangeboden per mail ongeveer één maand voor de voorstelling. We rekenen erop dat de lesmappen in de scholen onder alle betrokken leerkrachten worden verspreid. We merken immers dat de leerlingen de voorstelling of film met meer enthousiasme bijwonen wanneer deze is ingeleid. Je vindt de lesmap ook terug op de detailpagina van de voorstelling.

Evaluatie en feedback
Laat ons je mening over de voorstelling kennen. Na de voorstelling ontvangt de school een evaluatieformulier per mail. We stellen het op prijs als je dit na afloop ingevuld aan ons terugbezorgt. Je kan het formulier ook downloaden en ons digitaal terugsturen.

Of kom een praatje maken na afloop. Wat vinden de leerlingen er zelf van? Hun reacties (verslagjes, tekeningen, knutselwerkjes) zijn zeer welkom.

Leerkrachten kunnen (programma-)suggesties overmaken aan de programmator van CC Zoetegem.

Overlegplatform Cultuur-Onderwijs
Het scholenoverleg is een ontmoetings- en overlegmoment tussen de Zottegemse scholen en CC Zoetegem. Het wordt twee keer per jaar georganiseerd: in december-januari en in mei-juni. We hopen dat er minstens één afgevaardigde van de school aanwezig kan zijn op het scholenoverleg.

DynamoOPWEG

Gratis met De Lijn naar CC Zoetegem? CC Zoetegem is een culturele bestemming binnen het subsidieprogramma dynamoOPWEG. Als je ons een bezoek wil brengen met je klas, kan je met dynamoOPWEG gratis gebruik maken van het aanbod van De Lijn. Je hebt recht op gratis vervoer met bus of tram, volgens de vaste dienstregeling, tijdens de daluren en met maximum 30 personen. 

Hoe werkt het? Registreer je op www.cultuurkuur.be en ga op zoek naar de pagina van je school. Je kan nu online een vervoersbewijs aanvragen en meteen downloaden. Meer informatie www.cultuurkuur.be/dynamo

Meer informatie

Voor meer informatie, inhoudelijk en praktisch, kan je altijd terecht in
Cultuurcentrum Zoetegem, telefonisch (09 364 64 56), via mail (lieven.vandevoorde@zottegem.be)